tisdag

Cervantes Trophy 2015

Liten film från Cervantes Trophy 2015

Starten för Offshore säsongen i England drog igång på allvar denna helg. Cervantes Trophy är en klassiker och en ordentlig genomkörare inför kommande säsongen.

I år var banan 135 nm lång, start i västlig riktning ut mot the Needles, spinnaker 135 TWA 15-20 knops vind. Före The Needles måste man lova lite för att inte hamna på det stora grundflaket runt fortet som ligger på styrbordssidan, det blev en ganska brant bog vi låg runt 90-100 TWA, lite för brant för den spinnaker vi hade uppe. Efter Fortet så kunde vi falla av och fick en perfekt vinkel 135 TWA. Bra drag i spinnakern vilket kändes bra, vi skulle åka 35 nm västerut och BB runda A5 bouy .

Efter rundning av A5 så blev det en nästan rakt sydlig kurs med TWA 45 och en vindstyrka som tilltog en bit över 20 knop, vi blev stundtals tvungna att ta in ett rev.

Skön gång i båten hela vägen ner till Cherbourg, vi låg precis bakom vår hudvudkonkurent La Reponse.

Den stora frågan var hur långt vi skulle gå innan det var slagläge, hela vägen ner till Cherbourg eller tidigare. Expedition ville ha oss in i bukten öster om Cherbourg, vilket resten av fältet också verkar ha tyckt. Alla gick ner till spetsen på halvön där Cherbourg ligger.

Efter slaget en ganska brant vinkel in mot Le Havre...i växlande vind 10-20 knop.

Målgång kl 06.30 lokal tid. En snabb vända på klubbhuset för lite frukost.

Lite shopping på stan gåslever och champagne är ett måste, gått att ha när man kommer tillbaka till hemmabasen på Royal Southern Yacht Club. Det brukar bli sent så alla näringsställen är stängda. Då är det mysigt och gott att sitta och tugga på lite goda grejor i ruffen.